Murk's Slagerij

Murk en Erika Okkema zijn gezamenlijk eigenaar van Murk’s Slagerij aan de Terp in Wommels. Sinds 2006 is Murk eigenaar en in het jaar 2012 is Erika, na het behalen van haar diploma, mede-eigenaar geworden.

Murk Okkema

Murk zit al sinds 1968 in het vak. Hij is begonnen bij Slagerij Reitsma. In 2006 heeft Murk de zaak overgenomen. Hij had toen der tijd 2 keuzes: de Werkeloosheid Wet of de zaak overnemen. Het laatste is het geworden en op 1 juli 2006 had Murk zijn eigen zaak: Murk’s Slagerij.

Erika Okkema

Erika deed de metaalopleiding en werkte bij verschillende bedrijven, maar is uiteindelijk in 2006 gestart met de opleiding aan de Slagersvakschool in Zwolle. Eén dag per week naar school en de overige dagen leerde ze de praktijk van "heit" bij Murk’s Slagerij. In het jaar 2008 heeft Erika haar diploma voor Verkoop behaald en in het jaar 2011 haar diploma Productie.

VOF

In 2012 was het tijd voor vader en dochter om het besluit te nemen dat Erika mede-eigenaar zou worden van Murk’s Slagerij. Samen zijn ze nu eigenaar van Murk’s Slagerij. Dit besluit is genomen met voorbedachte rade: zo kan Murk met een gerust hart met pensioen als daar de tijd rijp voor is.


Murk en Erika Okkema